Flammenkuchen van de bbq of uit de oven
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Wanneer je de BBQ gebruikt, leg dan de pizza steen (plaat) op het rooster, gebruik indirecte warmte en verwarm de BBQ gedurende 20 minuten op ongeveer 200 graden.
  2. Snij de uien in ringen.
  3. Snij de plakjes ontbijtspek twee keer doormidden zodat je kwarten krijgt.
  4. Rol het deeg uit. Laar het bakpapier onder het deeg zitten.
  5. Rol de randjes van het deeg iets op. Dit is niet perse nodig, maar wel praktisch als je de flammenkuchen in stukken snijdt en uit de hand eet. En het ziet er mooier uit 😉 Smeer de crême fraiche uit over het deeg. Bedek de hele bodem.
  6. Verdeel de uien en het spek over het deeg. Het spek kun je gerust als plukje op het deeg leggen.
  7. Strooi als laatste de geraspte kaas. Je flammenkuche is nu klaar om gebakken te worden.
  8. Bak de flammenkuche gedurende 15 tot 20 minuten in de oven of op de BBQ. Controleer de laatste 5 minuten hoe het garing staat. Eet smakelijk!