Gerookte zalm gevuld met ei

Gerookte zalm gevuld met een ei is een snel en lekker voorgerecht of lunchgerecht. Je maakt het in een handomdraai en laat deze een uurtje afkoelen in de koelkast. Smullen maar!

Recept Afdrukken
Gerookte zalm gevuld met ei
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
Ingrediënten
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Spoel ze af onder koud stromend water, pel ze en laat ze afkoelen.
  2. Bekleed de bodem en wand van de ingevette kopjes met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm.
  3. Meng de Hüttenkäse met bieslook en dille en breng hem op smaak met zout en (citroen)peper.
  4. Schep in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden. Schep er Hüttenkäse op, verdeel die rond het ei en druk alles goed aan.
  5. Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
  6. Keer op elk bordje een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog. Garneer eventueel met een takje verse dille. Lekker met versgeroosterde plakjes stokbrood.

0 comments on “Gerookte zalm gevuld met eiAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *