Courgette – Spinazie soep

Deze courgette-spinaziesoep is vegan en is super makkelijk en snel te maken. En ondertussen springen de vitaminen zo ongeveer van je lepel je mond in. Dit recept komt uit het kookboek ‘De Soepbijbel’, een aanrader voor vele, vaak verrassende, soepen.

Dit recept is al snel goed voor ruim 3 liter. Je kunt dit recept eenvoudig voor minder of meer maken als je de verhoudingen gewoon volgt. Je kunt wat je over houdt makkelijk invriezen.

Recept Afdrukken
Courgette - Spinazie soep
Porties
personen
Ingrediënten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden
  1. Maak 2 liter groentebouillon aan de kook
  2. Voeg de courgette, ui en aardappelen toe aan de bouillon en laat dit 20 minuten op hoog vuur koken.
  1. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazie en het basilicum toe.
  2. Pureer de soep in 5 minuten. Eventueel kun je hem daarna nog zeven, maar zelf doe ik dat niet omdat een deel van de smaak dan verdwijnt. Breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper naar eigen wens.

1 comment on “Courgette – Spinazie soepAdd yours →

  1. Mmm dit recept klonk heel lekker.
    Ga het zeker een keer proberen.
    Wij eten meestal bij de lunch brood een heerlijk soepje erbij.
    Maak ook pastinaak, venkel, witte en bruine soepje.
    Of ik zoek een recept via de Google op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *