Zelf gemaakte rundvlees hamburgers

BBQ time!
Zelfgemaakte hamburgers van puur rundvlees. Zo makkelijk en zo smaakvol! De voorbereidingen zijn hooguit 10 minuten werk en je broodjes hamburger zijn van een restaurant niveau. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt qua smaak en ingrediënten, maar de basis is heel eenvoudig en al heel erg lekker.

Recept Afdrukken
Zelf gemaakte rundvlees hamburgers
Maaltijd Barbeque
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 10 min
Porties
hamburgers
Ingrediënten
Maaltijd Barbeque
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 10 min
Porties
hamburgers
Ingrediënten
Instructies
Gehakt
  1. Kies een lekkere, rub die je wilt gebruiken voor je hamburgers. Een rub is niets meer dan een mix van kruiden. Je koopt ze bij je supermarkt, zelfs bij je tuincentrum en dat alles in verschillende smaken. Net wat jij wilt. Zelf gebruik ik voor deze hamburgers de bbq & grill rub van de Sligro. Deze bestaat ui, knoflook, peterselie, tomaat, peper, kurkuma, tijm en rozemarijn. Maar je kunt ook prima je gehakt kruiden met zout en peper.
  2. Voeg de rub toe aan je rundergehakt en kneed het gehakt goed door zodat de rub zich mooi verspreidt over het gehakt.
  3. Verdeel je gehakt in porties van 100 gram. (150 of 200 kan ook, afhankelijk van je wensen). Zelf gebruik ik een hamburger pers om mooie ronde egale burgers te maken, maar dat is voor de diva's . Dit gaat ook prima uit de losse pols.
Broodjes
  1. Snij de hamburger broodjes door midden en leg deze kort op de BBQ. Hierdoor worden de binnenkanten van de broodjes net een tikje krokant. Versterkt de hamburger beleving.
Hamburgers grillen
  1. Grill nu de hamburgers op de BBQ. Afhankelijk van je wensen over het doorbakken bepaal je hoe lang en hoe vaak je ze omdraait. Het is rundvlees dus de garing is voor de kwaliteit van het vlees niet zo belangrijk.
  2. Als je voor de cheeseburger gaat, leg dan na de laatste keer draaien een plakje kaas op de burger zodat dit even mee smelt.
Serveren
  1. Leg de hamburger op het broodje, voeg eventueel gebakken uien, sla of saus toe en serveer je burger. Voor een leuk effect kun je ook nog een steakmes recht door het broodje steken. Eet smakelijk!

1 comment on “Zelf gemaakte rundvlees hamburgersAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *