Snelle spareribs met oosterse marinade

Je kunt kiezen om spareribs op de 3-2-1 methode te garen, maar soms wil je gewoon niet de hele zater- of zondag bezig zijn met je vlees 😉 Dan kun je met deze snelle methode redelijk vlot én super lekkere spareribs op tafel zetten. Ik heb gekozen voor de oosterse marinade.

En onthoud: appelsap maakt alles beter! Zie de instructies.

Recept Afdrukken
Snelle spareribs op de kamado met oosterse marinade
Je kunt kiezen om spareribs op de 3-2-1 methode te garen, maar soms wil je gewoon niet de hele zater- of zondag bezig zijn met je vlees 😉 Dan kun je met deze snelle methode redelijk vlot én super lekkere spareribs op tafel zetten. Ik heb gekozen voor de oosterse marinade. En onthoud: appelsap maakt alles beter! Zie de instructies.
Keuken Nederlands
Kook Tijd 90 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Keuken Nederlands
Kook Tijd 90 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe minimaal 2 uren van te voren de spareribs in een gesloten zak met deze oosterse marinade.
  2. Verwarm de kamado voor op 160 graden indirect
  3. Plaats nu de spareribs met de holle kant naar beneden op het rooster of gebruik een rooster waarmee je spareribs op hun zijkant kunt plaatsen.
  4. Spuit iedere 15 minuten even flink met de plantenspuit aan alle kanten van de spareribs. Het zuurtje in de appelsap zorrgt ervoor dat je spareribs ongekend mals worden en zo van de botten afvallen als de garing compleet is.
  5. Gaar door tot een kerntemperatuur van 85- 90 graden is bereikt. Lak de spareribs nu in met bbq-saus en laat ze nog een minuut of 20 karameliseren.
  6. Haal de spareribs van de kamado en pak ze in in aluminiumfolie. Na 10 minuten rusten, de spareribs worden hier nóg malser van, kun je ze uitserveren. Maak ondertussen het bijgerecht klaar (frites of iets dergelijks).
  7. Eet smakelijk

0 comments on “Snelle spareribs met oosterse marinadeAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *