Als je even snel wat gezonds op tafel wil zetten, dan kom je in de zomer al snel uit bij een salade. Maar in de koudere dagen zijn er ook heerlijke salades te maken. Deze salade heeft gegrilde courgettes, champignons, een tomaat en een teentje knoflook.
Heerlijk als vegetarisch gerecht, maar ook als bijgerecht bij een lekker stukje vlees of vis.
Prep Tijd | 5 minuten |
Kook Tijd | 10 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 125 gram (kastanje) champignons
- 1 grote tomaat
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- peper en zout naar smaak
Ingrediënten
|
|
Instructies
Voorbereiding
- Snij de courgettes in plakken. Leg de plakken op keukenpapier en bestrooi met wat zout. Laat dit 20 minuten liggen.
- De courgettes zijn door het zout gaan zweten, dep nu met keukenpapier de plakken schoon
Bereiding
- Doe 2 eetlepels olijfolie in een schaal, voeg wat peper en zout toe en meng nu de plakken courgette hier goed doorheen.
- Verwarm een grillpan, en gril de courgette plakken 12 minuten op een hoog temperatuur. Draai halverwege. Door de grillpan krijg je mooie karakteristiek donkere gril strepen op de courgettes. Je kunt ook een grillijzer gebruiken als je geen grillpan hebt.
- Verwarm tegelijkertijd een koekenpan met wat olijfolie. Doe de champignons, tomaat en knoflook hier in. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Verwarm dit op middelhoog vuur net zo lang als de courgettes.
- Als de courgettes en het champignon/tomaat prutteltje klaar (warm) is meng je beiden in een schaal. Eet smakelijk!
Notities
0 comments on “Gegrilde courgette salade” Add yours →