Stoofvlees met Jonnie Boer kruiden

Stoofvlees, heel langzaam gegaard, man wat lekker. Hier leent de slowcooker zich bij uitstek voor natuurlijk. Maar net zo makkelijk maak je het in de pan. Wat mij betreft is een van de belangrijkste voordelen van een gerecht wat zo langzaam gaart, dat je de hele dag plezier van hebt van de zalige luchtjes die uit de pan opstijgen.

Voor dit recept gebruikte ik als extra toevoeging (en soms ter vervanging van) de stoofkruidenmix van Jonnie Boer (Librije). Deze mix is goed verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij de Albert Heijn.

Dit recept gaat uit van een koken in een slowcooker.

 

Recept Afdrukken
Stoofvlees met Jonnie Boer kruiden
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 7-8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 7-8 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet de slowcooker op zacht. Snijd het vlees in stukjes van 2-3 cm. Smelt een flinke klont roomboter, dep het vlees droog met wat keukenpapier, bestrooi met wat bloem en kruid met peper en zout. Bak kort aan. Doe in de slowcooker.
  2. Snipper de ui en bak deze glazig in de pan waarin je net het vlees kort hebt gebakken. Doe bij het vlees in de slowcooker.
  3. Doe de azijn, mosterd, Zwolsche kruiden, appelstroop, water en het halve runderbouillonblokje erbij.
  4. Laat 8 uur* sudderen op de lage stand. Roer zo nu en dan even.
  5. Serveer met gekookte of gebakken aardappels, bloemkool gratin of bloemkool met kaassaus. Een erg lekkere combi.
Notities

4 comments on “Stoofvlees met Jonnie Boer kruidenAdd yours →

  1. heb het al heel vaak gemaakt nu staat het ook weer te stoven vanavond weer zalig smullen .
    maar al de kruiden en recepten van Jonnie zijn geweldig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *