Beenham in de slowcooker

Fabelachtig lekker!
Ik zeg het niet snel van een gerecht wat ik zelf bedacht heb, maar dit is toch wel de uitzondering.
Een beenham van de slager waar het spek nog aan zit, gedurende een uur of 6 à 7 in de slowcooker op low.
Dit overgoten met een voorverwarmde marinade om de suiker te laten smelten.

Recept Afdrukken
Beenham in de slowcooker
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 7 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 7 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
Algemeen
  1. Zet de slowcooker op low (stand I)
  2. Leg de beenham (of beenhammetjes) in de slowcooker
Marinade
  1. Pers de sinaasappel(s) uit.
  2. Voeg de basterdsuiker, het water, de mosterd en de honing toe aan het sinaasappelsap. Even goed mengen.
  3. Strooi de marinade nu over de beenham in de slowcooker uit. Doe het deksel op de pan. Laat de beenham nu 7 tot 8 uur garen. Keer deze enkele keren om en schep dan met een jus lepel nog even wat marinade over de beenham.
  4. Serveer nu de beenham, bijvoorbeeld op een grote olijfhouten plank, zodat je gasten zelf steeds stukjes kunnen afsnijden. Gebruik de marinade uit de slowcooker als jus,
  5. Lekker met sperziebonen en gebakken aardappeltjes.

0 comments on “Beenham in de slowcookerAdd yours →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *