Fabelachtig lekker!
Ik zeg het niet snel van een gerecht wat ik zelf bedacht heb, maar dit is toch wel de uitzondering.
Een beenham van de slager waar het spek nog aan zit, gedurende een uur of 6 à 7 in de slowcooker op low.
Dit overgoten met een voorverwarmde marinade om de suiker te laten smelten.
Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 7 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 600 gram beenham evt. met spek
- 60 ml water
- 250 ml honing
- 80 gram basterdsuiker donker
- 2 el mosterd
- peper en zout naar smaak
- 1-2 perssinaasappels
Ingrediënten
|
|
Instructies
Algemeen
- Zet de slowcooker op low (stand I)
- Leg de beenham (of beenhammetjes) in de slowcooker
Marinade
- Pers de sinaasappel(s) uit.
- Voeg de basterdsuiker, het water, de mosterd en de honing toe aan het sinaasappelsap. Even goed mengen.
- Strooi de marinade nu over de beenham in de slowcooker uit. Doe het deksel op de pan. Laat de beenham nu 7 tot 8 uur garen. Keer deze enkele keren om en schep dan met een jus lepel nog even wat marinade over de beenham.
- Serveer nu de beenham, bijvoorbeeld op een grote olijfhouten plank, zodat je gasten zelf steeds stukjes kunnen afsnijden. Gebruik de marinade uit de slowcooker als jus,
- Lekker met sperziebonen en gebakken aardappeltjes.
0 comments on “Beenham in de slowcooker” Add yours →